Medúza 21

Sport Egyesület

Köszöntünk a Medúza 21 Sportegyesület honlapján!
Keress bennünket a Facebookon !

Edzőink

Szedlák Krisztina

7 évesen ismerkedtem meg a szinkronúszással, azóta vagyok a rabja és a szerelmese. 13 évig voltam aktív sportoló a korosztályos és felnőtt válogatott tagjaként. Sokszoros országos bajnok, magyar kupa és nemzetközi kupa győztes, valamint hazámat képviselve többek között részt vettem 2002-ben Berlini Eb-n és a Poznani Európa Kupán, valamint 2003-ban a Barcelonai Világbajnokságon. 

2006-ban kezdtem el edzőként dolgozni, ami azonnal a szenvedélyemmé vált. 2008 óta tevékenykedem a Medúza 21 Se-ben edzőként, vezetőedzőként majd szakosztály vezetőként. Jelenleg a szakmai munkát segítem külföldről. 2012-től volt szerencsém a Magyar Szinkronúszó válogatott edzőjeként is dolgozni több éven keresztül, több korosztály edzőjeként. Külföldi versenyre utazásaink közben sok, szakmailag elismert, nemzetközi barátra tettem szert, akiktől az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem és sokban hozzájárultak szakmai fejlődésemhez is.

2016 év végén Ausztráliába költöztem. Itt vezető edzőként dolgozom egy egyesületben, ahol az elmúlt években sikerült előre lépnünk rekreációs szintről a nemzetközi versenyzés szintjére, 2019-ben Új Zélandon és Malajziában is dobogós helyezéseket elérve. 2017-ben az ausztrál 13-15 évesek korosztályának voltam válogatott edzője majd 2018-ban a junior és felnőtt korosztállyal kezdtem el dolgozni. 2018-ban részt vettünk a Budapesti Junior Világbajnokságon, ahol az elmúlt világbajnokságokhoz képest több mint 2 pontos fejlődést mutatott a csapat. Ebben az évben szintén volt szerencsém a Svájci junior válogatottat vezetőedzőként irányítani egy Rijekai edzőtáborban, amit egy nemzetközi versennyel zártunk. Több kategóriában szerzetünk arany érmet a svájci csapattal. 2019 óta az Ausztrál Junior válogatott vezetőedzőjeként folytatom a munkát. 

Eleinte a magyar, jelenleg az ausztrál szakmai bizottság tagjaként is segítem a sportág fejlődését.

Faraga Szilvia


Gyerekkoromban ismerkedtem meg a szinkronúszással, válogatott sportoló voltam, sok
országos bajnoki aranyéremmel büszkélkedhetek.
Az edzői pályafutásomat 18 évesen kezdtem el. Akkor még a Főnix majd a Neptunus
egyesületnél. 2008-ban kezdtem a Medúza 21 SE-ben dolgozni Szedlák Krisztinával.
A Medúzánál töltött éveim közben 2 évig voltam a máltai válogatott edzője, ahol egy japán olimpiai 2. helyezettel is dolgozhattam együtt Saho Harada személyében.
Jelenleg a Medúza 21 SE-nél dolgozom Vida Laura és Vida Nikolett segítségével együtt. Egyesületünk a legjobbak között van országos szinten. Nagy örömünkre 2018-ban és 2019-ben is sikerült a Magyar Kupa elnevezésű versenyt megnyerni, és kétszer is elhódítani a nagy összetett kupát. Ezek mellett sok országos bajnoki címet szereztek eddig tanítványaink. Nemzetközi szerepléseink alkalmával is sok érmet is hoztunk már haza pl. Eilatból, Athénból, Prágából, Belgrádból, Ausztriából, Pozsonyból.
Fontos számomra a folyamatos képzés, így minden lehetőséget megragadok a tudásom bővítésére. Rendszeresen részt veszek nemzetközi továbbképzéseken.
2019. októberében az a megtiszteltetés ért, hogy engem kértek fel a Magyar Utánpótlás válogatott edzőjének.
Évek óta a Magyar Szinkronúszó Szövetség Szakmai Bizottságának a tagja vagyok.

Vida Laura-Lala

Végzettségem: Eszterházy Károly  Egyetem Természettudományi Kar/sportdiploma  2018.

Jelenleg a  BSU – szinkronúszó sportedző szakot hallgatom.

Mi már nagyon kiskorunkban a víz mellett tettük le voksunkat. Szüleink 3 hónaposan levittek minket az uszodába, ahol ott is ragadtunk. 3 évesen tanultunk meg úszni, és azóta is a víz szerelmesei vagyunk. 6 évesen kezdtük a szinkronúszást, számos hazai, külföldi versenyen megfordultunk és hoztunk el dobogós helyezéseket, mind csapatban, mind páros versenyszámokban. 2017-ben a budapesti Világbajnokságon páros versenyszámban előúszóként indulhattunk. A 2018. évi műúszó Világkupa budapesti állomásán is indulhattunk csapat rövidprogramunkkal. A válogatott életébe is volt szerencsénk belekóstolni, és magunkon megtapasztalni, hogy a hosszú fárasztó edzéseknek meg van az eredménye. Nagyon sok jó edzővel dolgoztunk és dolgozunk a mai napig. Azt a sok tudást, amit tőlük kaptunk szeretnénk továbbadni. A mai napig versenyzőként is jelen vagyunk a szinkronúszás világában, edzésekre járunk, versenyekre készülünk és természetesen a legjobb tudásunk szerint tanítjuk az apróságokat.

Munkánkhoz tartozik a mini- és gyermekkorosztály felkészítése, az edzések megtartása, magyar és külföldi versenyekre való felkészítése. 

Vida Nikolett-Nina

Végzettségem: ASZI - úszás sport edző 2016.,  Eszterházy Károly  Egyetem Természettudományi Kar/sportdiploma  2019.

Jelenleg a  BSU – szinkronúszó sportedző szakot hallgatom.
 

Mi már nagyon kiskorunkban a víz mellett tettük le voksunkat. Szüleink 3 hónaposan levittek minket az uszodába, ahol ott is ragadtunk. 3 évesen tanultunk meg úszni, és azóta is a víz szerelmesei vagyunk. 6 évesen kezdtük a szinkronúszást, számos hazai, külföldi versenyen megfordultunk és hoztunk el dobogós helyezéseket, mind csapatban, mind páros versenyszámokban 2017-ben a budapesti Világbajnokságon páros versenyszámban előúszóként indulhattunk. Illetve a 2018. évi műúszó Világkupa budapesti állomásán is indulhattunk csapat rövidprogramunkkal. A válogatott életébe is volt szerencsénk belekóstolni, és magunkon tapasztalni, hogy a hosszú fárasztó edzéseknek meg van az eredménye. Nagyon sok jó edzővel dolgoztunk és dolgozunk a mai napig. Azt a sok tudást, amit tőlük kaptunk szeretnénk továbbadni. A mai napig versenyzőként is jelen vagyunk a szinkronúszás világában, edzésekre járunk, versenyekre készülünk és természetesen a legjobb tudásunk szerint tanítjuk az apróságokat.

Munkánkhoz tartozik a mini- és gyermekkorosztály felkészítése, az edzések megtartása, magyar és külföldi versenyekre való felkészítése.